Sanirana kosina uz Mojkovačku ulicu u Bijelom Polju
Foto: UJR

UJR

Sanirana kosina uz Mojkovačku ulicu u Bijelom Polju

Podgoričko preduzeće “Crnagoraput”, na osnovu ugovora sa Upravom javnih radova, saniralo je proteklih dana dio uzvišenja uz Mojkovačku ulicu u Bijelom Polju, sa kojeg je dolazilo do obrušavanja kamenja i zemlje na trotoar i sabraćajnicu.

"U namjeri da se obezbijedi dugoročna stabilnost kosine i u potpunosti onemogući dalje obrušavanje materijala, lokacija je najprije očišćena, a zatim posijana trava i postavljene namjenske mreže sa svojstvom zaštite od erozije i podrške formiranju vegetacije", saopšteno je iz UJR-a.

Pored žičane heksagonalne mreže, u saniranju kosine je korišćena i mreža od jutanih vlakana, sa visokim stepenom prilagođavanja lokaciji i biorazgradnjom u periodu od dvije godine od postavljanja.

Kako se dalje navodi, rekonstrukciju Mojkovačke ulice prije nekoliko godina takođe je realizovala Uprava javnih radova.

Ugovorena vrijednost sanacije kosine iznosila je blizu 24.500 eura.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.