Đurović, Krstajić  i Boljević u Čileu: Potvrda partnerskog odnosa Interpola i policije CG
Foto:UP

Generalna skupština Interpola

Đurović, Krstajić i Boljević u Čileu: Potvrda partnerskog odnosa Interpola i policije CG

Delegacija crnogorske policije Dejan Đurović, Petar Krstajić i Dejan Boljević prisustvuje 88. Generalnoj skupštine Interpola koja se održava u Santjagu u Čileu.

Ovogodišnja Generalna skupština Interpola je događaj koji je okupio oko 900 predstavnika iz 162 zemlje među kojima je više od 70 šefova policija, ministara i visokih policijskih zvaničnika.

EG7w2oNWoAEZnp

Sa Skupštine Interpola, foto:UP

Na Generalnoj skupštini je izglasano produženje mandata Jirgena Štok za Generalnog sekretara Interpola a u svom obraćanju Štok je saopštio da će se starati da Interpol ostane operativni svetionik policija svijeta.

Na skupštini se raspravlja i odlučuje o bitnim predlozima i izmjenama pravila u organizaciji koja će se donijeti u formi rezolucija ali i o trenutno bitnim temama za globalnu bezbjednost.

"Crnogorska delegacija je u dosadašnjem zasjedanju trajanju Skupštine održala sastanke sa generalnim direktorima nacionalnih policija Kolumbije i Perua, dok su sastanci održani i sa šefom NCB Interpol-a Brazilija i sefom Uprave za organizovani kriminal policije Čilea, na kojima su razmatrana pitanja intenzivnije i neposrednije saradnje i razmjene informacija u oblasti borbe protiv organizovanog kriminala i drugih bezbjednosnih prijetnji i izazova", navodi se iz UP-a.

 

 

Kako su kazali iz UP-a, tokom zasijedanja Generalne skupštine predstavnici Uprave policije su iskoristili priliku da sagledaju mogućnosti za unaprjeđenje policijskog sistema na strateškom, operativnom i taktičkom nivou i da se sagledaju dostignuća savremene opreme koja se koristi u svijetu u cilju usavršavanja policijskog rada.

 

 

Generalna Skupštine Interpola se završava sjutra.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.