Kejt Midlton u Pakistanu oduševila
Dajana i Kejt, foto: Screenshot

Kejt Midlton u Pakistanu oduševila "Dajaninom odjevnom kombinacijom (FOTO)

Da li je vojvotkinja od Kembridža nosila modernu verziju onoga što je Dajana obukla prije dvadesetak godina?

Odjevna kombinacija vojvotkinje od Kembridža tokom obilaska Pakistana izazvala je dosta pažnje zbog sličnosti sa princezom Dajanom.

Mnogi smatraju da je Kejt Midlton na sebi imala modernu verziju odjeće koju je majka njenog supruga nosila kada je tokom devedesetih posjetila Pakistan.

Riječ je plavoj kurti - tradicionalno odjeći južne Azije - uz plavi šal, sličnoj kao Dajana 1997. tokom obilaska bolnice u Lahoreu.

Međutim, Mahin Kan, dizajnerka koja je zaslužna za neke odjevne kombinacije vojvotkinje od Kembridža, kaže da je sve slučajnost.

"Nisam imala neku određenu ideju ili boju na umu, ali mi je bilo jasno da joj treba nešto jednostavno i klasično", navodi ona.

Kako navodi, odabrala je plavu boju zato što se slaže sa Kejtinim tenom.

7da2a1067f40930d812afefa9c5de0c0orig

Foto: AFP

"Mislila sam da haljina treba da označava pakistansku kulturu", kaže, ističući da nije gledala šta je princeza Dajana ranije nosila.

Inače, pojedini su pohvalili i princa Vilijama zbog crnog šervanija.

Kraljevski par stigao je u Pakistan u ponedjeljak uveče, kada je Kejt nosila svijetloplavu tuniku i pantalone, inspirisane tradicionalnim šalvarama tog regiona.

I to je podsjetilo mnoge na ono što je Dajana nosila tokom posjeta Pakistanu.

"Za mene je ovo stvar ponosa i zadovoljstva to što je Kejt nosila haljinu koju sam dizajnirala", navodi Kan.

Par se kasnije sastao sa pakistanskim premijerom Imranom Kanom.

Vojvotkinja je dobila pohvale i zbog minđuša pakistanskog dizajnera Zina, dok su štikle koje je nosila navodno domah rasprodate u Britaniji u toj boji.

Ipak, nisu se svi bavili njenim autfitom.

Dolazak kraljevskog para u utorak uveče u Islamabad izazvao je pravi saobraćajni kolaps, pa mnogi građani nisu bili baš zadovoljni.

BBC 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.