Zadovoljni rezultatima ljetnje sezone
Foto: Ilustracija

Iz Ministarstva turizma

Zadovoljni rezultatima ljetnje sezone

Predstavnici Ministarstva turizma i održivog razvoja, opštinskih inspekcija i turističkih organizacija zadovoljni su ostvarenim rezultatima ovogodišnje ljetnje turističke sezone, koju je, između ostalog, karakterisao rast naplate boravišne takse i smanjenje broja nelegalnih izdavaoca privatnog smještaja.

Na sastanku predstavnika Ministarstva, komunalne policije, turističkih organizacija i opštinskih inspekcija koje se bave uređivanjem oblasti turizma i ugostiteljstva, konstatovano je zadovoljstvo ostvarenim rezultatima ljetnje turističke sezone.

"Evidentiran je rast naplate boravišne takse, napredak u stanju komunalne čistoće, smanjenje broja nelegalnih izdavaoca privatnog smještaja, ali su navedeni i problemi sa kojima su susrijeću inspektori i komunalni policajci u svim opštinama", navodi se u saopštenju Minisarstva.

Na sastanku, kojim je predsjedavao državni sekretar za turizam Damir Davidović, razmatrana su pitanja koja se odnose na realizaciju ovogodišnje ljetnje turističke sezone, sa posebnim osvrtom na uočene probleme, kao i druga pitanja od značaja za turizam i ugostiteljstvo.

"Dogovoreni su češći sastanci kako bi se sve teme detaljnije obradile i naredna ljetnja sezona dočekala sa što manje primjedbi, kao i definisane aktivnosti za zimsku turističku sezonu i novogodišnje praznike", zaključuje se u saopštenju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.