Pljačkaši raznijeli bankomat i odnijeli novac (FOTO)
Foto: Novosti

Eksplozija u centru Modriče

Pljačkaši raznijeli bankomat i odnijeli novac (FOTO)

Dvije nepoznate osobe sa kapuljačama na glavi i naoružane pištoljima jutros oko 4.20 sati raznijele su i opljačkale bankomat Uni kredit banke u Svetosavskoj ulici u centru Modriče.

Prema prvim informacijama, pljačkaši su prilikom pljačke koristili dobro isprobanu metodu - upumpavanje plina u ležište bankomata.

"Provala bankomata je izvršena pomoću detonacije plina. Dalje mjere i radnje preduzima policija pod nadzorom dežurnog tužioca Okružnog tužilaštva iz Doboja. Uviđaj na licu mjesta je završen" - saopšteno je iz Policijske uprave Doboj.

U strahovitoj eksploziji, koja je uznemirila građane, nije bilo povrijeđenih, a za počiniocima se intenzivno traga. Kako smo nezvanično saznali lopovi su pobjegli iz grada autom marke audi. Nisu stali policijskoj patroli na izlazu iz grada nakon čega je uslijedila potjera, ali su kriminalci uspjeli da umaknu kroz selo Garevac.

Od građana koji stanuju u blizini prostora banke saznali smo da su kriminalci prvo crnim sprejom poprskali tri nadzorne kamere ispred banke, a onda upumpali plin u prostoriju banke i bankomat, nakon čega je uslijedila strahovita eksplozija.

bankomatfotovidblagojevic2

Foto: Novosti

Inače Uni kredit banka u Modriči već nekoliko godina ne radi, samo je u Svetosavskoj ulici imala aktivan svoj bankomat.

Kako Novosti saznaju, od 6 juna 2018, do 24.juna 2019. godine na isti način je razneseno i opljačkano 13 bankomata Uni kredit banke u BiH. Počelo je iz Hercegovine, zatim u srednjoj Bosni, a sad je na red došla Posavina.

Kao u Modriči, na isti način su u proteklih mjesec dana opljačkani bankomati iste banke u Šamcu i Odžaku. Zašto su na meti bankomati baš Uni kredit banke još nikakvu analizu nisu ponudili javnosti ni banka ali ni nadležne istražne strukture.

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.