Incidenti u hrvatskom Saboru: Pernara iznijeli iz sale, premijer dobio kesu s đubretom (VIDEO)
Foto: Screenshot

Hrvatska

Incidenti u hrvatskom Saboru: Pernara iznijeli iz sale, premijer dobio kesu s đubretom (VIDEO)

Današnja sjednica hrvatskog parlamenta, na kojoj je premijer Andrej Plenković govorio o stanju nacije, počela je incidentima.

Poslanika opozicionog Živog zida Ivana Pernara obezbjeđenje je iznijelo iz sale, a Miro Bulj je premijeru na stolici ostavio kesu sa đubretom.

Uoči premijerovog izlaganja posvađali su se najprije predsjednik Sabora Gordan Jandroković i Pernar, kojeg je potom iz sale iznijelo obezbjeđenje.

Jandroković je predložio dopunu dnevnog reda s 10 novih tačaka, a na pitanje ima li prigovora javio se Pernar, koji se požalio na stanje u pravosuđu zbog slučaja silovanja u Zadru.

Nije se držao pravila, pa mu je Jandroković dao dvije opomene i uzeo riječ.

Potom je opomenuo Pernara da namerno provocira da bi bio iznijet iz sale i skrenuo pažnju medija. "Za pet minuta možete reći šta želite, ali sada manipulišete na vrlo ružan način'', rekao je Jandroković.

Kako Pernar nije prestajo da govori, Jandroković mu je oduzeo riječ i za danas i za sjutra.

"Ne možete govoriti ni danas ni sjutra'', rekao je predsjednik parlamentar.

A pošto se Pernar i dalje nije osvrtao na te riječi, Jandroković je proglasio desetominutnu pauzu i zamolio obezbjeđenje da izvede Pernara.

Ubrzo nakon toga svoj šou je imao i poslanik opozicionog Mosta Miro Bulj, koji je govoreći u o upravljanju otpadom u salu unio kesu sa đubretom.

"Očito nadležni ne razumiju princip održivog upravljanja otpadom. Da izgrade sortirnice, da zaposlimo ljude. Oni zagađuju našu okolinu. Iz ovih stopa idem u Sinj. Vidim da je bahat premijer, ovu kesu ću ostaviti na njegovoj stolici, evo mu smeće koje sam prikupio od Vrgorca do Sinja", rekao je Bulj.

Jandroković mu je na to rekao da sjedne i ne pravi cirkus, te da to može da radi van sale. "Mi nismo na ti, mi smo na vi", dodao je Jandroković.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.