Mijomira Pejovića u Skupštini zamijeniće Vladimir Čađenović
Sa sastanka

Mijomira Pejovića u Skupštini zamijeniće Vladimir Čađenović

Mijomir Pejović, poslanik Demokratske Crne Gore odlučio je da, nakon izbora na mjesto predsjednika Opštinskog odbora Demokrata Budva, svoj profesionalni angažman veže za lokalnu samoupravu Budva, saopšteno je iz te partije.

"Mijomir Pejović se na ovaj korak odlučio i cijeneći potrebu kadrovskog jačanja Demokrata u radu na sveobuhvatnoj reformi izbornog i drugog zakonodavstva, imajući u vidu da će ga na mjestu poslanika u Skupštini Crne Gore naslijediti diplomirani pravnik i advokat.

Saglasno Zakonu o izboru odbornika i poslanika, Mijomira Pejovića na mjestu poslanika u Skupštini Crne Gore,  zamijeniće Vladimir Čađenović, predsjednik Odbora Glavnog grada, koji je sljedeći, po redosljedu, na Izbornoj listi Demokrata", saopšteno je iz Demokratske Crne Gore.

Čađenović je rođen u Podgorici, gdje je završio Osnovnu školu ,,Marko Miljanov’’, gimnaziju ,,Slobodan Škerović’’ i studije Pravnog fakulteta Univerziteta Crne Gore. Na istom fakultetu, student je magistarskih studija.

Tokom studiranja biran je za predsjednika Studentskog parlamenta Pravnog fakulteta, a obavljao je i funkcije predsjednika Studentskog vijeća Pravnog fakulteta i člana Prvog saziva Studentskog parlamenta Univerziteta Crne Gore.

Radnu karijeru je započeo na Pravnom fakultetu kao šef Odsjeka za studentska pitanja na odjeljenju u Budvi, a kasnije je radio i kao šef Studentske službe i sekretar Instituta za strane jezike Univerziteta Crne Gore. Godine 2013. položio je pravosudni ispit. Sada se bavi i advokaturom.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.