Više od 25 oklopnih vozila i džipova ROSU upalo na sjever Kosova, uhapšen policajac u vezi sa ubistvom Ivanovića
Foto:Novosti

Više od 25 oklopnih vozila i džipova ROSU upalo na sjever Kosova, uhapšen policajac u vezi sa ubistvom Ivanovića

Jutros oko 5.50 došlo do upada više od 25 oklopnih vozila i džipova ROSU i oko 100 pripadnika ove specijalne jedinice na sjever KiM, javlja RTS. Kosovska policija saopštila da je uhapšen policajac u vezi sa ubistvom Olivera Ivanovića kao i još jedan osumnjičeni kod koga je pronađeno oružje.

U saopštenju kosovske policije se potvrđuje da je u ranim jutarnjim časovima na sjeveru Mitrovice policija sprovela akciju u vezi sa ubistvom Olivera Ivanovića.

"Ova policijska akcija izvedena je na osnovu naloga za pretres koji je izdao Osnovni sud, Posebno odjeljenje, a koji je rezultirao hapšenjem osumnjičenog policajca (RB) uključenog u nalog za pretragu", navedeno je u saopštenju. 

Navodi se da se traga za drugim osumnjičenim policajcem.  

"Tokom policijske akcije uhapšen je još jedan osumnjičeni kome je pronađeno oružje. U operaciji su pronađena i zaplijenjena još dva oružja i municije", ističe se u saopštenju.

Prema informacijama prištinskih medija, policija je uhapsila Rade Basara, višeg policijskog službenika u policijskoj stanici u sjevernoj Kosovskoj Mitrovici, kao i još jednu osobu čije ime nije objavljeno.

Navodno, namjera je bila da se obavi hapšenje još jednog visokog funkcionera policije, odnosno šefa operacija Željko Bojić.

Obojica su, prema specijalnom tužiocu, osumnjičeni su za organizovani kriminal, učešće u prikrivanju dokaza i druge aktivnosti vezane za ubistvo Olivera Ivanovića.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.