PG: Preko 50 pisama poslato prijateljima iz Poštine poslovnice u Moskovskoj ulici
Foto:Pošta CG

PG: Preko 50 pisama poslato prijateljima iz Poštine poslovnice u Moskovskoj ulici

Pedesetak učenika Elektrotehničke škole “Vaso Aligrudić”, na čelu sa direktorom škole Veselinom Pićurićem i profesoricom Marijom Babović, danas su, iz Poštine poslovnice u Moskovskoj ulici, poslali pisma svojim prijateljima. Posjeta Pošti rezultat je projekta “Napiši pismo prijatelju” koji je pokrenula profesorica Babović.

Iz Elektrotehničke škole smatraju da je veoma važno da učenici, koji su u svijetu najsavremenijih tehnologija,  daju primjer svojim vršnjacima, pa i svim građanima, da je važno čuvati stare vrijednosti. 

"Da se mi stariji prisjetimo, a mladi da osjete kako je sjesti i napisati, ne i-mejl, ne sms, nego pismo, ponijeti ga do najbliže pošte, adresirati, zalijepiti markicu i poslati prijatelju. Da dožive kakav je osjećaj kada nam draga osoba pošalje isto. Mislim da smo to svi zaboravili", naglašavaju inicijatori projekta.

66

Foto:Pošta CG

Rukovodstvo Elektrotehničke škole smatra da ovom inicijativom ne promoviše samo prave vrijednosti i tradiciju, nego zbližava dvije institucije.

"Ovim projektom zbližavamo našu školu koja postoji više od sedam decenija i Poštu Crne Gore, jednu od institucija sa najbogatijom istorijom.".

Pošta Crne Gore je podržala ovu inicijativu i pisma prijateljima ovih srednjoškolaca oslobodila plaćanja poštarine.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.