URA Danilovgrad: Podrška mještanima Spuža, odgovorni iz farme da odgovaraju
URA DG

URA Danilovgrad: Podrška mještanima Spuža, odgovorni iz farme da odgovaraju

Iz odbora Građanskog pokreta URA u Danilovgradu danas su pozdravili i podržali napore građana Spuža u njihovoj borbi za zdravu životnu sredinu.

„Podržavmo proteste građana Spuža protiv zagađivača farme svinja koji već mjesecima unazad nepropisno ispušta fekalije iz farme u rijeku Zetu. Nedopustivo je da su za sve to vrijeme nadležne institucije ostale gluve i slijepe i da su građani bili primorani da ih podsjećaju da treba da rade njihov posao“, naode iz danilovgradske URE.

Pozdravljaju i iznalaženje rješenja koje je Ministarstvo poljoprivrede našlo sa  farmom da prestanu sa nepropisnim ispuštanjem fekalija u rijeku Zetu, ali rok za sprovođenje rješenja od dva mjeseca ocjenjuju dugim i traže da se problem riješi u mnogo kraćem roku.

„Odgovorni iz farme svinja u Spužu zaslužuju i druge vrste sankcija jer su mjesecima nepovratno zagađivali životnu sredinu i biser Bjelopavlića – rijeku Zetu. No, oni nažalost nijesu jedini zagađivači jer nadležne institucije ne rade svoj posao i mogući su ekscesi na svakom kraju Crne Gore, pa tako i u Danilovgradu“, zaključuju oni u ssaopštenju.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.