Odnosi Crne Gore i Kosova prijateljski
Sa sastanka

Brajović primio novog ambasadora Kosova u Crnoj Gori

Odnosi Crne Gore i Kosova prijateljski

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović primio je danas u nastupnu posjetu novog ambasadora Republike Kosovo u Crnoj Gori Iljbera Hisu.

Brajović je čestitajući stupanje na dužnost ambasadoru, ocijenio da su odnosi Crne Gore i Kosova prijateljski i da dvije zemlje dijele zajedničku evropsku i evroatlantsku perspektivu koja doprinosi stabilnosti regiona Zapadnog Balkana. On je izrazio želju da pokazana izborna volja građana na prijevremenim parlamentarnim izborima bude osnov daljih reformskih procesa, uz očekivanje da će nakon formiranja nove vlade pregovori sa Srbijom biti intenzivirani.

Govoreći o evropskoj integraciji, Brajović je istakao da Crna Gora kao lider u ovom procesu ostaje otvorena za razmjenu informacija i prenos znanja i iskustava. U tom kontekstu, istakao značaj potpisivanja Sporazuma o saradnji između Vlade Crne Gore i Vlade Kosova u kontekstu pristupanja EU, od marta 2019.

Ambasador Hisa je izrazio zahvalnost za podršku koju je Crna Gora ukazala njegovoj zemlji, posebno u oblasti EU integracije.

Sagovornici istakli važnost daljeg snaženja parlamentarnih odnosa, što je dobra osnova za dalje jačanje ekonomske saradnje, saopšteno je iz Skupštine.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.