Delegacija odbora s crnogorskim vojnicima

Nikolić sa vojnicima

"Učešćem u NATO misiji u Letoniji Crna Gora demonstrira odgovornost u jačanju globalnog mira i bezbjednosti"

Učešćem u NATO misiji u Letoniji, Crna Gora demonstrira odgovornost u jačanju globalnog mira i bezbjednosti, zbog čega uživa povjerenje među oružanim snagama savezničkih zemalja, kazao je predsjednik Odbora za međunarodne odnose i iseljenike Andrija Nikolić.

Delegaciju Odbora za međunarodne odnose i iseljenike dočekao je komandant Multinacionalne borbene grupe u Adažiju (Letonija) poručnik M. J. Riki (M. J. Reekie), pripadnik kanadske vojske, koji je predstavio kapacitete vojne baze, uz niz pohvala na račun crnogorskih vojnika, karakterišući ih kao stabilne ličnosti izrazite fizičke spremnosti i profesionalce posvećene svom poslu.

U razgovoru sa našim vojnicima, predsjednik i član Odbora za međunarodne odnose i iseljenike Andrija Nikolić i Luiđ Škrelja, izrazili su zadovoljstvo pozitivnim ocjenama visokih vojnih predstavnika NATO-a, o profesionalnom odnosu crnogorskih vojnika prema redovnim zadacima, uz očekivanje da će i ubuduće dostojno predstavljati državu Crnu Goru.

"Na sastanku je zaključeno da se konkretni benefiti članstva u NATO ogledaju u sve većim mogućnostima za napredovanje pripadnika Vojske Crne Gore, koji imaju priliku da koriste naprednu vojnu opremu, razmjenjuju korisna iskustva sa kolegama iz drugih NATO članica, ali i usavrše znanje engleskog jezika", navodi se u saopštenju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.