Sjeverna Makedonija: Odbjegli zatvorenik uhvaćen na putu prema kosovskoj granici
Foto: Ilustracija

Sjeverna Makedonija: Odbjegli zatvorenik uhvaćen na putu prema kosovskoj granici

Policija Sjeverne Makedonije danas popodne je uhapsila zatvorenika koji je pobjegao čuvarima kada su ga vraćali u zatvor "Idrizovo" sa pregleda u bolnici u Skoplju.

Kako su objavili lokalni mediji, 37-godišnji Fidan Iseni, koji je čuvarima pobjegao oko 11 sati, kada su zastali da kupe sendviče, pronađen je i uhapšen oko 17 sati i 30 minuta na putu prema kosovskoj granici.

"Prema policijskim izvorima bjegunac je lociran oko 17 sati u blizini sela Presnica u opštini Lipkovo, nakon čega je vraćen na izdržavanje zatvorske kazne u Kazneno-popravnoj ustanovi Idrizovo", navodi televizija Sitel.

Iseni je osuđen na zatvorsku kaznu od sedam godina i sedam mjeseci zbog više krivičnih djela, među kojima i krijumčarenja migranata, a do sada je odležao godinu i po.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.