Pokušao da ubije maloljetnog sina: Saznao da je u vezi sa njegovom vanbračnom suprugom
Foto: Ilustracija

Pokušao da ubije maloljetnog sina: Saznao da je u vezi sa njegovom vanbračnom suprugom

Sudija Maja Štampar Stipić istakla je u obrazloženju presude da je sudsko vijeće povjerovalo iskazu osuđenikovog sina, dodavši da je oštećeni maloljetnik tokom svjedočenja pokazivao strah od oca.

Zbog pokušaja ubistva maloljetnog sina i dovođenja u opasnost prolaznice koja je 30. decembra 2018. svjedočila pucnjavi na jarunskoj tržnici je na Županijskom sudu na jedinstvenu kaznu zatvora od 4,5 godina pravosnažno osuđen 46-godišnji Arsen Dedić.

Zbog pokušaja ubistva osuđen je na tri godine, dok je za dovođenje u opasnost prolaznice osuđen na 10 mjeseci zatvora. Opozvana mu je i kazna zagrebačkog Opštinskog suda zbog kršenja uslovne kazne zatvora u trajanju od godinu dana, četiri godine uslovno, zbog prevare iz decembra 2017.

"Vjerujem da vam je drago što niste ubili sina koji je izbjegao smrt samo zato što je pravovremeno pobjegao. Vjerujem da ste ljuti, povrijeđeni i revoltirani onim što vam je uradio, ali svoju ljutnju ste morali riješiti na drugi način" - poručila je sudija osuđenom koji je nakon izricanja presude vraćen u pritvor.

Prema optužnici, Dedić se sa sinom posvađao 30. decembra 2018., nakon što je doznao da je u vezi s njegovom vanbračnom suprugom.

Osuđeni je nazvao sina, pozvao ga u automobil te mu je tokom svađe zaprijetio pištoljem kazavši kako će ga ubiti. Sin mu je na vrijeme skrenuo ruku pa je ispaljeni metak probio stražnje staklo auta. Pištolj je tokom guranja još jednom opalio, ali sin je savladao oca i natjerao ga da isprazni pištolj.

Sin je zatim pobjegao, dok je otac ponovo napunio pištolj te ispalio tri hica u blizini prolaznice, što je okarakterisano kao dovođenje u opasnost te prolaznice, piše Index.hr.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.