Čovjek kopao grob za svoje dijete, pa našao živu bebu
Foto: Ilustracija

Indija

Čovjek kopao grob za svoje dijete, pa našao živu bebu

Na sjeveru Indije pronađena je zakopana živa beba, a djevojčicu je pronašao seljak koji je iskopavao grob za sopstveno dijete, piše BBC.

Šef lokalne policije Abinandan Sing rekao je da je djevojčica stavljena u zemljani ćup i zakopana na dubini od oko 90 centimetara, kao i da je odmah nakon što je otkrivena prebačena u bolnicu.

"Dok su kopali grob za nju, na dubini od tri metra, lopata je udarila u zemljani ćup, koji je izvučen. U njemu je ležalo dijete. Policija je dijete odvela u gradsku bolnicu gdje ga liječe", objasnio je Sing.

On je dodao da je policija pokrenula istragu o incidentu.

"Pokušavamo da pronađemo roditelje djevojčice i vjerujemo da su oni dali svoj pristanak", rekao je Sing novinarima.

Kako se navodi, žene u Indiji su često socijalno diskriminisane, a djevojčice se smatraju finansijskim teretom, posebno u siromašnim zajednicama, pa nije rijetkost da majke pribjegavaju pobačaju u slučaju da nose žensko dijete i to nelegalnim sredstvima, a u nekim slučajevima djevojčice ubijaju odmah nakon rođenja.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.