Otvorena nova škola u Plavu, vrijedna 230 000 eura(FOTO)
Sa otvaranja škole

Šehović: Slijedi gradnja plavskog vrtića i rekonstrukcija sportske sale

Otvorena nova škola u Plavu, vrijedna 230 000 eura(FOTO)

Danas je zvanično otvorena nova škola u Vojnom selu u Plavu, kapaciteta za preko 100 djece, u čiju izgradnju i opremanje je uloženo oko 230 000 eura. Ovo je samo jedna u nizu uspješno završenih investicija Ministarstva prosvjete u obrazovnu infrastruktruru na teritoriji Opštine Plav, rekao na otvaranju ministar Damir Šehović.

Ministar je takođe najavio nova ulaganja u Plav, ističući planiranu gradnju novog plavskog vrtića ukupne vrijednosti preko milion eura i rekonstrukciju sportske sale, za koju će biti izdvojeno 120 hiljada eura. Školu u Vojnom selu su, pored ministra Šehovića, otvorili predsjednik opštine Plav Mirsad Barjaktarević i direktor škole "Hajro Šahmanović" Igor Vukanić.

Kako je saopštio Šehović, ukupna investicija Ministarstva prosvjete u Školu bila je 230 000, a od toga 185 000 eura kroz osnovni ugovor, 30 000 za uređenje terena, zaštitnu ogradu i opremanje objekta, a dio za izradu projekta i nadzor.

"Ono što je posebno važno jeste da je riječ o modernom, savremenom objektu, koji je rađen sa najsavremenijim materijalima i koji je energetski efikasan. Jer mi sa podjednakom pažnjom i kvalitetom radimo na velikim, gradskim školama kao i manjim, seoskim", istakao je ministar.

SVP6133

Šehović je najavio i nove obrazovne investicije u Plav i Gusinje.

"Nedavno smo otvorili sportske terene u Plavu vrijedne oko 250 000 eura, koji spadaju u red najsavremenijih u Crnoj Gori. I Gusinje će narednih dana i zvanično dobiti sportske terene vrijedne oko 300 000 eura, koji su rađeni sa Fondacijom "Gusinje".  Naredni korak jeste izgradnja novog plavskog vrtića vrijednog preko milion eura. Ne manje važna je i planirana rekonstrukcija sale Srednje mješovite škole „Bećo Bašić“ iz Plava vrijedna oko 120 000 eura, koja je i centralna sportska sala u opštini Plav.  Ni osnovna škola „Petar Dedović“ iz Murina neće biti zapostavljena, te planiramo rekonstrukciju dva područna odjeljenja ove škole, Velika i Ržanica, ukupne vrijednosti 70 000 eura“,kazao je on.

Ministar je zaključio obraćanje podatkom da je Ministarstvo prosvjete, samostalno ili u saradnji sa drugim subjektima, u posljednje dvije ipo godine rekonstruisalo preko 200 obrazovnih objekata, a da je vrijednost nedavno završenih ili planiranih projekata iz obrazovanja samo u plavskoj opštini na nivou od oko 2 miliona eura.

SVP6167

Predsjednik opštine Plav Mirsad Barjaktarević istakao je da takve investicije donose novi zamah u tu opštinu.

"One pokazuju da, kad se ima volje, može se načiniti ozbiljan iskorak u uslovima u kojima borave naša djeca, a što je pokazano i nedavno otvorenim sportskim terenima škole "Hajro Šahmanović". Vodeći računa o obrazovanju na teritoriji plavske opštine, mi vodimo računa o svojoj budućnosti. U Plavu je trenutno aktivno šest gradilišta, a ukupna vrijednost investicija na teritoriji opštine je blizu 6 miliona eura", kazao je Barjaktarević.

Direktor škole “Hajro Šahmanović” Igor Vukanić osvrnuo se i na istorijat škole u Vojnom selu.

"Još 1926. godine, osnovana je škola u blizini ove koju danas otvaramo. Kasnije, 1953. godine, se nastava preselila u Dom omladine Vojno selo, koji se nalazio na ovom mjestu i taj objekat je bio otvoren do prije par godina. Nakon toga, škola nije bila u funkciji sve do danas, kada imam čast i zadovoljstvo da otvorim faktički novi objekat na istom tom mjestu. Vrijednost više današnjem otvaranju daje i podatak da je ova škola uvijek ostvarivala svoju vaspitno-obrazovnu funkciju, jer su iz nje izlazili doktori, inženjeri i drugi brojni uspješni pojedinci. Zato sam zahvalan što je Ministarstvo prosvjete na čelu sa ministrom Šehovićem prepoznalo tu činjenicu i potrebe naše djece, te što su bili maksimalno posvećeni ovom projektu", zaključio je Vukanić.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.