1 od 6 djevojaka i žena doživjela online nasilje u Podgorici - Prekinimo vezu online nasilju (VIDEO)!
Foto:Screenshot

1 od 6 djevojaka i žena doživjela online nasilje u Podgorici - Prekinimo vezu online nasilju (VIDEO)!

Razvojem tehnologije pojavili su se i novi načini zloupotrebe iste, što je dovelo do pojave novih oblika nasilja nad djevojkama i ženama, zloupotrebom informaciono komunikacionih tehnologija i interneta."Prekinimo vezu online nasilju" je spot izrađen sa ciljem da se doprinese kvalitetnijim mehanizmima zaštite žena i djevojaka od online nasilja i podizanja svijesti građana o istom.

Problematika online nasilja nad ženama i djevojkama, još uvjek nije prepoznata kao segment nasilja kom su izložene žene i djevojke. Samim tim što se ne govori o online nasilju dovodi do toga da mnoge žene i djevojke trpe ovaj vid nasilja koje ugrožava njihov psihički integritet, a da ga ne prepoznaju kao takvo, upozoravaju iz Sigurne ženske kuće.

U okviru projekta  Sigurna ženska kuća je sprovela istraživanje  koje je pokazalo da je 1 od 6 djevojka i žena doživjela online nasilje na teritoriji Podgorice.

"Cilj nam je da doprinesemo kvalitetnijim mehanizmima zaštite žena i djevojaka od online nasilja u Glavnom gradu, te da podignemo svijest građana/ki o online nasilju nad ženama i djevojkama", navode iz SŽKa.

Spot je nastao u okviru projekta “Prekinimo vezu online nasilju” koji  sprovodi  NVO Sigurna ženska kuća, a podržan je u okviru Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu – ReLOaD, koji finansira Evropska unija, a sprovodi Program ujedinjenih nacija za za razvoj (UNDP). U Crnoj Gori, ReLOaD program sprovodi se u partnerstvu sa Glavnim gradom Podgorica i opštinama Tivat, Kotor, Nikšić i Pljevlja. 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.