Povodom snimka zatvorenika dok se drogira policija pokrenula istragu
Foto:Screenshot/Dan

Povodom snimka zatvorenika dok se drogira policija pokrenula istragu

Iz Uprave policije Danu je saopšteno da su postupili po prijavi Uprave spuškog zatvora povodom snimka koji je ovaj list objavio. Navode da je u toku prikupljanje operativnih informacija i da će spise proslijediti tužiocu na ocjenu.

Iz Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija u Spužu oglasili su se ranije saopštenjem povodom snimka na kojem se vidi zatvorenik kako se drogira, a koji je Dan objavio, tvrdeći da se u ovom slučaju ne radi o narkotiku već o tabletama.

Osim toga, iz UIKS-a tvrde i da nije u pitanju zloupotreba narkotika, već da su došli do saznanja da se radilo o simulaciji zloupotrebe narkotika.

Iz te ustanove navode i da se ne radi o kokainu, već da je zatvorenik ušmrkavao tablete, odnosno terapiju koju mu je prepisao ljekar.

“Da ove tvrdnje nijesu istinite i da se radi o klasičnoj manipulaciji Uprave spuškog zatvora potvrđuje nastavak video i audio-snimka koji Dan posjeduje, a u kojem zatvorenik koji ušmrkuje bijeli prah moli cimera da ga ne snima kako ga ne bi vidjeli žena i djeca. Postavlja se pitanje zbog čega bi se zatvorenik krio od bilo koga ako uzima terapiju propisanu od ljekara. Zašto brani da ga snimaju i zašto se boji od toga hoće li ga vidjeti članovi porodice?”, navodi list.

Kako se dodaje, da se ne radi o tabletama i simulaciji vidi se i čuje na snimku.

“Šta radiš to? Drogiraš se, je li?“, upitao je osuđenik cimera kojeg je snimao.

„Šmrkam, da. Snimaš li me to“, upitao ga je zatvorenik koji je konzumirao kokain i dodao: „Snimaj slobodno, boli me k….“. Potom je došao do cimera da vidi da li ga zaista snima. Kada je vidio da je vrag odnio šalu, kaže:…..Nemoj to da radiš, nemoj da me snimaš, jesi li ti lud. Vidjeće me žena i djeca i to… Bježi, čuješ li me“.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.