Vukotić će biti izručen Crnoj Gori do kraja novembra?
Vukotić

Odležao više od dvije trećine kazne

Vukotić će biti izručen Crnoj Gori do kraja novembra?

Kotoranin Jovan Jovica Vukotić, kojeg su bezbjednosne službe označile kao vođu “škaljarskog klana“, biće izručen Crnoj Gori najvjerovatnije do kraja novembra, piše Dan.

On je osuđen u Srbiji na kaznu od 15 mjeseci zatvora zbog falsifikovanja dokumenata. Odležao je više od dvije trećine kazne, tako da više nema nikakvih smetnji za izručenje, navodi list.

U zatvoru može da bude najdalje do kraja novembra, pa ovdašnje vlasti očekuju da će biti izručen do tada. Izručenje eventualno može odložiti samo neka nova istraga ili krivična prijava pred istražnim organima Srbije, konstatuje list.

Vukotić nije tražio da robija u Crnoj Gori zbog tog djela, a crnogorski pravosudni organi potražuju ga zbog sumnje da je učestvovao u dva pokušaja ubistva.

“Škaljarac“ se tereti da je 2016. godine pokušao da ubije Tamaru Zvicer, suprugu Radoja Zvicera, koji je, po policijskim evidencijama, jedan od vođa rivalskog “kavačkog klana“. Zbog toga je za njim raspisana potjernica.

Prethodno su za Vukotićem i odbjeglim Igorom Dedovićem raspisane međunarodne i nacionalne potjernice zbog sumnje da su 2016. godine pokušali da ubiju pripadnike “kavačkog klana“ Miloša Radonjića i Vojina Stupara.

Osim toga, vođa “škaljaraca“ potražuje se na međunarodnom novou i zbog nelegalnog posjedovanja oružja.

Vukotić se u Crnoj Gori tereti i za utaju poreza. Po tom osnovu je saslušan u Srbiji, kada se branio ćutanjem.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.