Kanadski premijer nosio pancir na predizbornom skupu zbog prijetnji
Foto: Beta/AP

Kanadski premijer nosio pancir na predizbornom skupu zbog prijetnji

Premijer Kanade Džastin Trudo pojavio se u subotu na predizbornom skupu u gradu Misisagi, u provinciji Ontario, sa 90 minuta zakašnjenja, okružen obezbjeđenjem i sa pancirom ispod košulje.

Razlog je bezbjednosna prijetnja koju je njegov štab prethodno primio, piše Rojters, prenosi N1.

Visoke mjere bezbjednosti zabilježili su fotografi koji su pratio događaj.

04e35ab6

Foto. Beta/AP

Prvi put od kada je pre šest nedjelja započeo kampanju, Trudo je na binu izašao u pratnji policajaca koji su sve vrijeme stajali oko njega.

Neimenovani izvor iz Trudoove Liberalne partije rekao je da je premijer morao da nosi pancir poslije pretnji koje su mu upućene. Portparolka partije odbila je da komentariše mjere obezbjeđenja aktuelnog premijera, a za komentar nije bila dostupna ni policija.

Miting u Misisagi je prošao bez incidenata.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.