Pejović: Izmjenama zakona potrebno obezbijediti punu nezavisnost
Daliborka Pejović

Pejović: Izmjenama zakona potrebno obezbijediti punu nezavisnost

Izmjenama zakona potrebno je obezbijediti punu nezavisnost Agencije za sprječavanje korupcije, koja je nesumnjivo najvažnija institucija za pripremu, sprovođenje i analizu izbora, poručila je poslanica DPS-a Daliborka Pejović.

Ona je kazala da je zbog toga Radna grupa šest posebnu pažnju posvetila ASK-u.

“Upravo zato izmjene koje smo, zajedno sa nevladinim organizacijama, poštujući ono što je i propisala Evropska komisija, predložili ovom prilikom uglavnom su vezane za činjenicu da više nema internih procedura koje propisuje Ministarstvo pravde, kao nadležno. Time se obezđeđuje njena nezavisnost”, poručila je Pejović.

Kako navodi, predloženi su dodatni mahanizmi prevencije.

“To smatramo da je izuzetno važno za probleme kada je u pitanju korupcija u Crnoj Gori i, ono što je bitno, povećali, i na neki način obezbijedili veći obuhvat javnih funkcionera koji treba da svoje prihode i imovinu i sve ono što je vezano za njihovu osnovnu prihodnu imovinsku ličnu kartu prikažu crnogorskoj javnosti”, navodi Pejović.

Kaže i da su, izmjenama zakona, dali dodatnu kontrolnu ulogu Odboru za antikorupciju, a time i dodatno osnažili kontrolne mehanizme Parlamenta Crne Gore.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.