Pobjeglo 100 žena i djece članova Islamske države
Ilustracija

Pobjeglo 100 žena i djece članova Islamske države

Oko 100 žena povezanih sa Islamskom državom i njihova djeca pobeglo je iz kampa koji su čuvale snage sirijskih Kurda na sjeveru zemlje, saopštila je sirijska Opservatorija za ljudska prava sa sedištem u Velikoj Britaniji.

Direktor organizacije Rami Abdulrahman rekao je, pozivajući se na izvore iz kampa Ain Isa, da tamo vlada anarhija, prenosi Rojters.

Kurdska administracija na sjeveru Sirije saopštila je ranije da su pojedine porodice članova Islamske države uspjele da se iskradu iz kampa nakon granatiranja turskih snaga.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.