Šeik iz Dubaija potrošio četiri miliona dolara za novog konja
Foto: Screenshot

Šeik iz Dubaija potrošio četiri miliona dolara za novog konja

Šeik Mohamed iz Dubaija potrošio je više od četiri miliona dolara za kupovinu konja.

Šeik Mohamed bin Rashid Al Maktoum u Ujedinjenom Kraljevstvu je kupio rasnog konja za kojeg se nada da će biti superzvijezda na trkama.

 "Pravi je sportski konj i jako dobro se kreće", rekao je šeikov predstavnik Anthony Stroud.

"Šeik Mohamed je izabrao njega. On je bio njegov favorit danas. Koštao je više nego što smo mislili, ali morate mnogo novca potrošiti za takvog konja", dodao je.

Osim toga, za 1,3 miliona dolara je prodato i jedno ždrebe konja. Kupio ga je David Redvers koji zastupa šeika Fahada. Konj će učestvovati u trkama u Kataru.

"Biti vlasnik konja za trke je stvar snova. Šeiku Fahadu i njegovoj braći ovaj konj će dati priliku da sanjaju u naredne dvije godine", rekao je Redvers.

Konji su prodati na rasprodaji nazvanoj Tattersallsa. Rasprodaja je namijenjena onima sa dubokim džepom, navodi CNN.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.