Lončar i Šarić demantuju: Koji su to stari milioni koji bi trebalo da prethode novim?
Lončar i Šarić

Negiraju da su tužili državu

Lončar i Šarić demantuju: Koji su to stari milioni koji bi trebalo da prethode novim?

Pljevljak Jovica Lončar demantovao je navode medija da su on i Duško Šarić podnijeli tužbu protiv države zbog propadanja njihove privremeno oduzete imovine.

Lončar je reagovao povodom medijskih navoda da su  podnijeli pet tužbenih zahtjeva kojim traže da im država isplati milionske iznose zbog propadanja njihove imovine koja im je bila privremeno oduzeta. Imovina, kojom je osam godina privremeno gazdovala država, vraćena je proljetos kada su se stekli svi zakonski uslovi da firme i nekretnine ponovo budu upisane na imena Pljevljaka.

Lončar je demantovao da su podnijeli tužbe te upitao koji su to stari milioni koje su tražili iz državne kase:

“Ovakve tvrdnje su neistinite, zbog čega smo prinuđeni da iste demantujemo, tim prije, što pojedini mediji godinama unazad, da li zbog neobaviještenosti, amaterizma ili nečeg trećeg, plasiraju netačne informacije o nama i javnosti na taj način šalju pogrešnu sliku o našim poslovima.Zbog predmetnog naslova ‘Novi milioni iz državne kase u džep Šariću’, ne možemo da se ne zapitamo koji su to stari milioni koji bi trebalo da prethode novim po tužbama koje smo navodno podnijeli.U cilju informisanja cjelokupne javnosti ističemo da nismo podnijeli tužbe nadležnim sudovima, pa samim tim ni tražili navodne nove milione iz državne kase.", naveo je Lončar.

Dodao je da su jedino podnijeli tužbu za naknadu zbog neosnovanog hapšenja gdje pritom ne radi o milionskim iznosima.

"Napominjemo da se jedine tužbe koje smo podnijeli odnose na isplatu nematerijalne štete zbog neosnovanog lišenja sloboda, gdje nam nijesu dosuđeni milionski iznosi, kako je to novinar, očigledno, lošim poznavanjem matematike, pokazao crnogorskoj javnosti.Podatak o tome koliko iznosi nematerijalna šteta koja nam je dosuđena javno je dostupan, zbog čega je novinar bio dužan da koristi relevantne podatke, u ovom slučaju, pravosnažne sudske odluke.", navodi se u reagovanju Pljevljaka.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.