Očišćena Bojana, iz rijeke uklonjena sva uočena količina uginule živine
Foto:MPRR

Nakon tri dana

Očišćena Bojana, iz rijeke uklonjena sva uočena količina uginule živine

Trećeg dana akcije čišćenja rijeke Bojane, koju je pokrenulo Ministarstvo poljoprivrede i Uprave za bezbjednost hrane, očišćena je i preostala količina uočenih uginulih kokošaka koje su dospjele na crnogorsku stranu obale i rijeke.

Nakon što je uklonjen otpad sa svih prethodno registrovanih lokaliteta, teren, uzvodno od ušća, još jednom je pretražen, kako bi se provjerilo da li uginule živine ima još u nepristupačnim lokacijama. Sve uočene količine danas su izvađene iz vode i pod nadzorom veterinarskog inspektora  neškodljivo uništene, uz mjere dezinfekcije koje je sprovela ovlašćena veterinarska ambulanta iz Ulcinja, saopšteno je iz Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja.

Iz tog resora napominju da je čišćenje Bojane i sanacija prekograničnog ekološkog problema bila fizički i tehnički zahtjevan posao.

IMG49a4bb18a6d13dae498766eb57c73967V

Foto:MPRR 

Zahvaljuju svima koji su učestvovali u akciji - pripadnicima Granične policije, Direktorata za vanredne situacije – Službe zaštite i spašavanja i grupi zaposlenih u ulcinjskom komunalnom preduzeću. 

"U nadi da u Bojani nije ostala "zaglavljena" ni jedna kesa sa uginulom živinom koja bi se mogla pojaviti sa većim vodostajem rijeke, očekujemo da će komunikacija koju je sa nadležnim organima susjedne i prijateljske Albanije pokrenula Vlada Crne Gore rezultirati da se otkrije neodgovorni počinilac, te da se ovakvi ekološki incidenti ne ponavljaju.  ", zaključuju iz Ministarstva.

IMG51d6f222f5bd8a0809bedb1853d4e2a2V

Foto:MPRR 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.