Crna Gora domaćin skupa ljekara iz dijaspore
Ilustracija

Crna Gora domaćin skupa ljekara iz dijaspore

U cilju obezbjeđivanja kontinuirane komunikacije sa medicinskim profesionalcima iz dijaspore, porijeklom iz Crne Gore, kao i razmjene znanja i iskustava ljekara koji rade u Crnoj Gori i onih koji rade i inostranstvu, Ministarstvo zdravlja će tokom naredne godine organizovati događaj koji će okupiti eminentne stručnjake iz oblasti medicine, saopšteno je iz ovog Vladinog resora.

Vlada je na juče održanoj sjednici podržala inicijativu da zdravstveni resor  inicira i organizuje susrete ljekara iz dijaspore, kako bi se razmotrile mogućnosti saradnje zdravstvenih institucija Crne Gore i inostranstva.

"Takođe, događaj će biti prilika za razmjenu informacija i iskustava o funkcionisanju i organizaciji zdravstvenih sistema različitih država, kao i unapređenje odnosa i definisanje aktivnosti na unapređenju zdravstvenog sistema Crne Gore, koji su od zajedničkog interesa za dalju saradnju.

Kao i u svakom sistemu, tako i u zdravstvenom, ljudski resursi su najvažniji kapital i zamajac njegovog razvoja. Imajući u vidu aktuelne trendove migracija medicinskog kadra u svijetu, Vlada Crne Gore i Ministarstvo zdravlja konstantno sprovode aktivnosti u cilju edukacije zdravstvenih radnika, njihovog angažovanja i na kraju u pravcu njihovog zadržavanja u sistemu zdravstva Crne Gore, a na dobrobit svih naših građana", saopšteno je iz Ministarstva zdravlja.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.