Split: Policija privela 85 osoba, 36 hrvatskih državljana, 49 stranih
Foto: Pixsell

Split: Policija privela 85 osoba, 36 hrvatskih državljana, 49 stranih

U odnosu na održano javno okupljanje, međunarodnu fudbalsku utakmicu reprezentacija Hrvatske i Mađarske prije, za vrijeme i nakon održavanja javnog okupljanja nisu zabilježeni značajniji negativni bezbjednosni događaji, saopštila je splitska policija.

Pregledom stadiona pronađeno je osam komada različitih vrsti pirotehničkih sredstava.

Do trenutka slanja saopštenja, na području Grada Splita, kao i na stadionu za vrijeme održavanja javnog okupljanja, nisu zabilježeni značajniji bezbjednosno negativni događaji, oštećenja imovine, kao ni povrjeđivanje osoba.

Policijski službenici su tokom čitavog dana preduzimali mjere i radnje u cilju prevencije proivpravnih ponašanja, te su intenzivno opservirali centar grada i mjesta gdje su se okupljali navijači.

Policijski službenici su osiguravali mejsta okupljanja gostujućih navijača, posebno "fan zonu" odakle su gostujući navijači uz pratnju policije dopraćeni na stadion bez bilježenja značajnijih incidenata.

Tokom dana ukupno je privedeno 85 osoba, od čega 36 hrvatskih državljana i 49 stranih, uglavnom zbog prekršaja iz Zakona o sprječavanju nereda na sportskim takmičenjima i Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.