Vlada objavljuje tender za dodjelu koncesija za aerodrome
Ilustracija

Vlada objavljuje tender za dodjelu koncesija za aerodrome

Vlada će danas objaviti pretkvalifikacioni tender za dodjelu koncesija za aerodrome, saznaje Pobjeda. Javni poziv će biti objavljen u Službenom listu, na sajtu Ministarstva saobraćaja i u jednom specijalizovanom međunarodnom finansijskom časopisu.

Koncesioni akt i nacrt ugovor za davanje koncesije za korišćenje aerodroma Tivat i Podgorica Vlada je usvojila 25. jula i predstavnici izvršne vlasti su tada najavili da bi postupak dodjele koncesije za aerodrome i potpisivanje ugovora sa koncesionarom trebao da bude završen u martu naredne godine.

Tenderski postupak obuhvata dvije faze, od kojih je prva pretkvalifikaciona sa rokom od 45 dana.

Nakon odabira kvalifikovanih ponuđača slijedi postupak raspisivanja tendera, odnosno poziv odabranim konzorcijumima ili firmama da dostave ponudu.

Taj postupak će trajati 60 dana, nakon čega će tenderska komisija razmatrati dostavljene ponude.

Ministar saobraćaja Osman Nurković saopštio je prije desetak dana da postoji ogromno interesovanje respektabilnih firmi za crnogorske aerodrome, te da Vlada očekuje dobru ponudu i dobrog operatera.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.