Danas izvađeno više od 100 kesa sa uginulom živinom(FOTO)
Foto: MPRR

Nastavljena sanacija prekograničnog ekološkog problema na Bojani

Danas izvađeno više od 100 kesa sa uginulom živinom(FOTO)

Kako je i najavljeno iz Ministarstva poljoprivrede i Uprave za bezbjednost hrane koji su juče obišli Bojanu i pokrenuli rješavanje ekološkog prekograničnog problema, akcija čišćenja rijeke Bojane od leševa uginule živine koja je u ovu rijeku dospjela iz Albanije, nastavljena je i danas.

"Akcija je počela juče tokom dana i trajala je do noći i tom prilikom je uklonjen dio ovog otpada. Danas je akcija bila cjelodnevna i vrlo uspješna. Uklonjeno je više od 100 kesa sa uginulim životinjama, što je, prema procjenama, značajan dio uočene količine koja se nalazi uzvodno uz obalu Bojane, na potezu od ušća do naselja Rače", saopšteno je iz Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja.

IMGa8d9b487c9b1cca4adaf1de4e77d3e79V

Akcija se nastavlja i sjutra.

IMGfe0e73d4b35bbc4e4f8d831a0b985241V

U akciji čišćenja i sanacije ovog ekološkog problema na Bojani i danas su bili predstavnici Uprave za bezbjednost hrane, pripadnici Granične policije i Direktorata za vanredne situacije – Službe zaštite i spašavanja, a pridružili su im se i radnici komunalne opštinske službe.

"Pod nadzorom veterinarskog inspektora prikupljeni životinjski otpad se neškodljivo uništava od strane ovlašćene veterinarske ambulante", navodi se u saopštenju.

IMG49a4bb18a6d13dae498766eb57c73967V

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.