Uhapšen Zaječarac zbog pokušaja ubistva u Ulcinju(VIDEO)
Veselin Magovčević

Uhapšen Zaječarac zbog pokušaja ubistva u Ulcinju(VIDEO)

Službenici Uprave policije nakon sprovednih opsežnih mjera i radnji 8. oktobra uhapsili su T.D. (36) državljanina Srbije iz Zaječara zbog osnovane sumnje da je počio krivično djelo ubistvo u pokušaju 10. septembra ove godine, a na štetu Đ.M. iz Ulcinja.

Načelnik Centra bezbjednosti Bar, Veselin Magovčević, kazao je da je 10. septembra, oko šest sati ujutru, u ulici Ivana Milutinovića došlo do upotrebe vatrenog oružja, usljed čega je Đ.M. zadobio teške tjelesne povrede.

"Tokom istrage je utvrđeno da se T.D. na izvršenje tog krivičnog djela odlučio podstreknut od strane nepoznate osobe, a nakon višednevne opservacije kretanja i navika oštećenog, čekao pogodan trenutak, da bi mu 10. septembra prišao i pucao u njega iz pištolja, nakon čega se dao u bjekstvo", kazao je Magovčević.

Policijski službenici su utvrdili da je T.D. u namjeri prikrivanja tragova više puta mijenjao smještaj u blizini kuće oštećenog.

"Osumnjičeni je koristio više smještajnih jedinica koje su se nalazile u neposrednoj kući oštećenog iz kojeg je mogao nesmetano da prati kretanje i utvrđuje njegove navike. Izvršenim pretresima na više lokacija koje je koristio osumnjičeni službenici su izuzeli više materijalnih dokaza  koji se dovode u vezu sa izvršiocem ovog krivičnog djela, i koji će biti predmet vještačenja“, navodi Magovčević.

On je dodao da Uprava policije raspolaže sa saznanjima o motivu izvršenja krivičnog djela, ali da zbog daljeg toka postupka i nesmetanog odvijanja istrage ne može da ih saopšti.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.