Podgorica: Uhapšen nakon što je udario policajca u glavu (VIDEO)
Foto: Screenshot

Policajac upotrijebio sredstva prinude, povrijeđen i uhapšeni

Podgorica: Uhapšen nakon što je udario policajca u glavu (VIDEO)

R.D. je uhapšen nakon što je udario policajca u glavu, nakon čega je službenik upotrijebio sredstva prinude prilikom čega je i uhapšeni zadobio povrede.

Tako kažu iz crnogorske policije a povodom snimka hapšenja na Koniku koji je objavljen na društvenim mrežama.

Incident se dogodio juče u ulici Muharema Asovića, kada su, prema saopštenju Uprave policije, službenici kontrolisali vozilo bez registarskih oznaka kojim je upravljalo nepoznato lice.

"Policijski službenici su prišli vozilu radi kontrole i legitimisanja lica kada je prišao R.D. i poliicjskim službencima uputio uvrjedljive riječi.On je upozoren od strane policijskog službenika da se udalji po čemu nije postupio nakon čega je odbio da postupi i po izdatom naređenju.R.D. je nakon toga otvorenom šakom udario policijskog službenika u predjelu glavu. U cilju savladavanja aktivnog otpora i odbijanja napada od sebe policijski službenik je upotrijebio sredstva prinude prilikom čega je R.D. zadobio povrede.", saopštila je Uprava policije.

R.D. je uhapšen i doveden u službene prostorije policije gdje mu je ukazana ljekarska pomoć od strane službenika Hitne medicinske pomoći.

"O događaju je obaviješten nadležni državni tužilac koji je naložio da se R.D. liši slobode zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti a protiv njega je podnijeta i prekršajna prijava zbog počinjenog prekršaja iz čl.11 Zakona o javnom redu i miru.", naveli su iz UP.

Dodaju da je, shodno zakonskoj proceduri o upotrebi sredstava prinude obaviješteno je Odjeljenje za unutrašnju kontrolu policije Ministarstva unutrašnjih poslova.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.