SD: Izvjesno je povećanje plata zdravstvenim radnicima
SD

SD: Izvjesno je povećanje plata zdravstvenim radnicima

Socijaldemokrate Crne Gore u kontinuitetu se zalažu za povećanje plata zdravstvenim radnicima i očekuju da će Vlada izaći u susret zahtjevu sindikata, ali i onome na čemu resorni ministar, član Predsjedništva SD-a Kenan Hrapović, istrajava.

"Izbornim programom 2016. godine Socijaldemokrate su, između ostalog, obećale da će se zalagati za podizanje standarda zaposlenih u sistemu zdravstva. Od dana dolaska na funkciju, resorni ministar Hrapović, sprovodeći politiku partije, snažno je podržavao ideju povećanja plata medicinskih radnicima. Smatramo da su, zahvaljujući rezultatima adekvatne ekonomske politike, odnosno sprovedenih mjera finansijske konsolidacije, stvoreni uslovi da zahtjevi zdravstvenih radnika u ovom dijelu budu ispunjeni. Izuzev ovog pitanja za koje potpuno razumijemo da ima status primarnog kod svakog zaposlenog u zdravstvu, važno je napomenuti i činjenicu da se preko 400 ljekara iz Crne Gore nalazi na specijalizaciji, a da je u posljednje dvije godine odobreno 150 specijalizacija i 20 supspecijalizacija", kazali su iz SD-a.

Ističući da ništa manje važno za njih jeste ulaganje u medicinsku opremu od gotovo 11 miliona eura. Između ostalog, nabavljeni su linearni akcelerator (KCCG) koji će značajno rasteretiti liste čekanja za radio-terapiju, 3T magnetna rezonanca (KCCG) i angiografski aparat (KCCG), čime je omogućeno kompletiranje dijagnostičkih procedura u svim domenima, gama kamera (KCCG) i 4 CT skenera (Nikšić, Bijelo Polje, Berane i Risan), a koji omogućavaju precizniju dijagnostiku.

"Dodatnih 5 miliona eura za opremu, koji su opredijeljeni u budžetu za ovu godinu, uspješno se realizuju od strane Kliničkog centra. U rekonstrukciju i adaptaciju objekata uloženo je preko 3 miliona eura, a za adaptaciju zdravstvenih objekata kroz program energetske efikasnosti 5 miliona, dok je obezbijeđeno dodatnih 6 miliona. I još je mnogo realizovanih aktivnosti kojima Ministarstvo zdravlja čini zdravstveni sistem u Crnoj Gori dostupnijim i kvalitetnijim. Sve ove pozitivne pomake vide i građani Crne Gore, pa se u posljednjim istraživanjima zdravstveni sistem nalazi u samom vrhu liste povjerenja naših građana. Socijaldemokrate će, zato, nastaviti da marljivo rade na unapređenju zdravstvenog sistema, što svakako podrazumijeva i bezuslovnu podršku zahtjevima zdravstvenih radnika za povećanje mjesečnih zarada", zaklučili su iz SDa.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.