Đukanović i Talakvadze, foto: Predsjednik.me

Đukanović sa Talakvadzeom

"Crna Gora cijeni doprinos Gruzije misiji NATO-a"

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović primio je Arčila Talakvadzea, predsjednika Parlamenta Gruzije koji boravi u posjeti Crnoj Gori.

Đukanović je uz dobrodošlicu istakao zadovoljstsvo posjetom predsjednika gruzijskog parlamenta kojom se nastavlja praksa stalne političke komunikacije između dvije države koja doprinosi učvršćivanju odnosa i ostvarivanju zajedničkih ciljeva.

Uz čestitke na nedavnom stupanju na funkciju predsjednika Parlamenta i izboru nove vlade, Đukanović je kazao da će podsticaj daljem snaženju odnosa biti i njegova posjeta Tbilisiju na poziv predsjednice Gruzije, kao i otvaranje konzulata u Tbilisiju i Baru na čelu sa počasnim konzulima.

On je istakao da Crna Gora cijeni doprinos Gruzije misiji NATO-a , i potvrdio podršku Crne Gore politici otvorenih vrata.

Podsjetio je da pored parlamentarne saradnje, dvije države imaju dobru komunikaciju i u oblasti odbrane i posebno naglasio značaj jačanja ekonomskih veza i pospješivanje turističke saradnje.

ukanoviTalakvadze3

Predsjednik Parlamenta Gruzije, zahvalio je za izuzetno gostoprimstvo i istakao da je impresioniran postignućima Crne Gore i snažnim liderstvom  koji predstavljaju inspiraciju i ohrabrenje za njegovu zemlju, vladu i narod. Potvrdio je punu posvećenost zemlje partnerstvu sa Sjevernoatlantskom alijansom.

On je naglasio da bi posjeta Đukanovića Gruziji bila potvrda političke podrške toj zemlji i prilika da se uz privrednike u sastavu delegacije razmotre pravci jačanja ekonomske saradnje i zajedničkog korišćenja resursa.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.