ilustracija

SNP upozorava

"Sve više maloljetnika puši i kocka, ne smijemo djecu prepustiti porocima"

Istraživanja o upotreba duvanskih proizvoda kod djece i kockanje maloljetnih trebala bi zabrinuti sve odgovorne ljude u državi, roditelje i članove porodica, saopšteno je iz Socijalističke narodne partije.

Crnogorska javnost juče je saznala da skoro deset odsto učenika starosti od 13 do 15 godina koristi duvanske proizvode, od čega 11,6 odsto dječaka i 8,1 odsto djevojčica.Istraživanje “Rasprostranjenost kockanja među mladima u Crnoj Gori”, koje je uradio Institut za javno zdravlje, pokazalo je da čak 42,3 odsto sedamnaestogodišnjaka upražnjava igre na sreću, a još 9,4 odsto njih često se kladi u kladionicama ili na tomboli, podsjetili su iz SNPa.

U toj partiji ocjenjuju da je porazna činjenica da djeca već sa 12 godina počinju da kockaju, a to je često praćeno i drugim devijantnim ponašanjima, kao što su pozajmljivanje ili krađa novca zbog klađenja.

"Ovakva crna statistika mora zabrinuti sve odgovorne ljude u državi, roditelje i članove porodica, a nadležni organi moraju razmotriti postojeće i usvojiti nove politike koje bi dovele do suzbijanja ovih pojava. Naša djeca se ne smiju tek tako prepustiti porocima, već im se moraju približiti sve prednosti sportskih, naučnih, kulturnih i drugih aktivnosti koje će im pomoći da izgrade svoju ličnost i da nađu pravi životni put.Samo sa zdravom, obrazovanom i aktivnom omladinom, naša država može imati dugoročnu perspektivu za opstanak, razvoj i napredak.", zaključuju iz SNPa.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.