Šest slonova stradalo, pokušali da spasu slonče koje je upalo u vodopad (VIDEO)
Jedan od dva preživjela slona

Šest slonova stradalo, pokušali da spasu slonče koje je upalo u vodopad (VIDEO)

Šest slonova je stradalo nakon što su upali u vodopad na Tajlandu pri pokušaju spasavanja mladunčeta.Dva slona su preživjela.

Zvaničnici su saopštili da su slonovi pokušavali da spasu slonče koje je palo, ali u tome nisu uspjeli.

Zloglasni vodopad "Haew Narok", odnosno Pakleni pad, ponovo je opravdao svoje ime nakon što je šest slonova stradalo od pada sa njega.

Zvaničnici kažu da se incident desio nakon što se mladunče okliznulo i palo niz vodopad u parku „Kao jai“ u južnom Tajlandu.

Tri sata kasnije u podnožju vodopada otkriveno je tijelo trogodišnjeg slona, a ostalih pet nedaleko od njega. Edvin Vik, osnivač fondacije Prijatelji divljine, kaže da ostali slonovi u krdu nemaju mnogo šanse da prežive, jer slonovi zavise jedni od drugih za zaštitu i hranu.

Nesreća će se takođe i emotivno odraziti jer je poznato da slonovi osjećaju tugu zbog gubitka članova krda.

„To je kao da ste izgubili pola porodice. Nažalost, ne možemo mnogo da učinimo povodom toga. To vam je priroda“, rekao je za Bi-Bi-Si.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.