Osuđeni zbog ubistva supruge tužio Upravu policije

Zbog nemogućnosti da koristi zatvorske pogodnosti

Osuđeni zbog ubistva supruge tužio Upravu policije

Osuđenik Tomo Milačić iz Podgorice tužio je Upravu policije zbog nemogućnosti da koristi zatvorske pogodnosti, gdje se nalazi zbog ubistva svoje supruge.

 Milačić je pravosnažno osuđen na kaznu od 14 godina zatvora, a 2015. dobio je pravo na pogodnosti koje podrazumijeva sedam dana godišnjeg odmora i četiri vikenda po tri dana godišnje. Pravo na pogodnost ipak ne koristi jer policijska procjena bezbjednosti po Milačića nije pozitivna, pišu Dnevne novine.

“S obzirom na činjenicu da sastavni dio bezbjednosne procjene i mišljenja sa terena čini mišljenje građana Gornje Veruše, da lice koje je osuđeno za krivično djelo ubistvo boravi u njihovoj sredini, obavljen je razgovor sa više mještana, koji poznaju Milačića i koji su izrazili negativan stav”, piše u izvještaju Odjeljenja bezbjednosti kriminalističke policije, prenose DN.

U dokumentu se navodi da je razgovor ostvaren i sa Željkom Milačićem, koji je blizak rođak osuđenika i koji je istakao da ne zna da je neko od oštećene porodice uputio bilo kakve prijetnje. Djeca oštećene Svetlane Milačić pojavila su se pred sudom u Danilovgradu i dali iskaz.

“Mogu da kažem da me je neko iz policije, znam da je uvijek bila ista osoba jer mi se predstavio, a sad ne mogu da se sjetim njegovog imena, tri-četiri puta zvao da se izjasnim da li imam nešto protiv toga da moj otac dobije slobodne vikende i ja bih svaki put odgovorio da nije problem”, naveo je Sergej Milačić, dodajući da mu nije poznato da su njegova baba po majci i ujak ikada rekli policiji da će nauditi njegovom ocu.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.