Crnogorski pomorci spasili brodolomce u Indijskom okeanu (VIDEO)
Foto:Glas Amerike

Crnogorski pomorci spasili brodolomce u Indijskom okeanu (VIDEO)

Posada teretnog broda u njemačkom vlasništvu, čiji su kapetan i prvi i drugi oficir iz Crne Gore, spasila je nedavno dvije osobe, čiji brod je teško oštećen u Indijskom okeanu, piše Glas Amerike.

Prvi oficir broda "Silvia" Marko Vranešević iz Herceg Novog za Glas Amerike je kazao da je poziv u pomoć primljen rano ujutro 27. septembra.

Uzbuna na brodu, čiji kapetan je Boško Stijepović iz Tivta, je odmah podignuta, a ubrzo su od Centra za traganje i spasavanje na francuskom ostrvu Reunion, u Indijskom okeanu, stigli i podaci o plovilu koje je doživjelo brodolom u tom području.

Kapetan broda skrenuo je s kursa da bi pomogao brodolomcima, čiji ribarski čamac je prepolovljen u, kako se pretpostavlja, sudaru sa velikim brodom.

Informacije o tome kako je došlo do incidenta i ko je odgovoran još nema.

Dvije osobe koje su bile na teško oštećenom čamcu, uspjele su da se ukrcaju na njemački brod, gdje im je zbog iscrpljenosti pružena medicinska pomoć.

Brodolomci su zatim prebačeni na spasilački čamac blizu ostrva Reunion, a brod "Silvia" , koji je u vlasništvu njemačke kompanije Herm. Dauelsberg iz Bremena, nastavio je put ka zapadnoj Africi.

Pored kapetana Stijepovića i prvog oficira Vraneševića, na brodu je i treći Crnogorac - drugi oficir Jovan Mašanović iz Bara.

Među ukupno 20 članova posade, su i državljani Poljske, Rusije, Ukrajine i Filipina.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.