Rakočević: Uslovna podrška Stankoviću
Rakočević

Rakočević: Uslovna podrška Stankoviću

Član Tužilačkog savjeta Velimir Rakočević kazao je da je na današnjoj sjednici dao uslovnu podršku za izbor Ivice Stankovića za vršioca dužnosti vrhovnog tržavnog tužioca (VDT).

Rakočević je novinarima nakon sjednice Savjeta kazao da je dao rok od tri mjeseca da se ispitaju sve optužbe koje je iznio odbjegli biznismen Duško Knežević, i da će, ako se to pitanje ne dovede do kraja, tražiti razrješenje VDT-a.

„Prije samog glasanja sam tražio da se ta podrška uslovi. Dao sam rok od tri mjeseca da bi se istraga sveobuhvatno i efikasno okončala, i da bi se sve sumnje izbjegle o eventulanoj involviranosti bilo kog od tužilaca“, naveo je Rakočević.

On je rekao da je tražio i da se odmah raspiše konkurs za izbor VDT-a.

„Ako se ove stvari ne dovedu do kraja, ja ću lično za tri mjeseca tražiti razrješenje VDT-a”, poručio je Rakočević.

On ipak smatra da se još uvijek ne može govoriti o postojanju kredibilnih dokaza koji bi upućivali na osnovanu sumnju da je neko od državnih tužilaca uključen u krivična djela.

“Ja prvi kad se uvjerim da postoje dokazi za nekog od tužilaca, ja ću kao član Tužilačkog savjeta preuzeti mjere iz svoje nadležnosti”, naveo je Rakočević.

On je podsjetio da je Stanković bio jedini kandidat na vršioca dužnosti VDT-a.

Rakočević ističe i da ne postoji rok do kojeg bi moglo trajati v.d. stanje, jer to zakon nije predvidio.

“Zavisno od rezultata istrage, niko neće biti amnestiran, i svi će ponijeti svoj dio odgovornosti. U svakom slučaju ovo je uslovna podrška, makar iz mog ugla”, zaključio je Rakočević.

Kako je naveo, moralo se naći neko prelazno rješenje.

„Nije ovo srećno rješenje, ali prosto nema boljeg u vom trenutku“, dodao je Rakočević.

Izvor:Mina

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.