Mađarska neće isporučiti vlastima u Sjevernoj MakedonijiGruevskog
Nikola Gruevski

Mađarska neće isporučiti vlastima u Sjevernoj MakedonijiGruevskog

Mađarska neće isporučiti vlastima u Sjevernoj Makedoniji Nikolu Gruevskog, koji od novembra prošle godine boravi u Budimpešti i uživa status političkog azilanta.

"Dobili smo obavještenje da je Vrhovni regionalni sud u Mađarskoj usvojio konačnu odluku da nijesu ispunjeni zakonski preduslovi za isporučivanje Gruevskog, jer mu je na njegov zahtjev odobren azil u Mađarskoj. U skladu sa aktom broj 38 za međunarodnu pravnu pomoć u krivičnim predmetima, osoba kojoj je omogučen azil neće biti isporučivana državi, koju je napustio", saopštili su iz makedonskog Ministarstva pravde.

Mađarska je odbila ekstradiciju Gruevskog na zahtjev Sjeverne Makedonije, za izdržavanje kazne zatvora od dvije godine u slučaju makedonskog Specijalnog tužilaštva "Tenk", odnosno nabavke službenog mercedesa.

Gruevski boravi u Budimpešti skoro godinu, dok makedonsko Tužilaštvo za procesuiranje organizovanog kriminala i dalje vodi stragu kako je Gruevsku uspio da napusti Sjevernu Makedoniju i ko mu je pomogao u tome.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.