Stanković zahvalio Savjetu na ukazanom povjerenju: Učiniocima krivičnih djela poručujem da će ih stići ruka pravde
Ivica Stanković

Nakon izbora za vd VDT-a

Stanković zahvalio Savjetu na ukazanom povjerenju: Učiniocima krivičnih djela poručujem da će ih stići ruka pravde

Nakon izbora za vršioca dužnosti VDT-a Ivica Stanković poručio je da će i u narednom periodu brzo i efikasno raditi protiv svih vidova kriminala te da će na taj način povratiti poljuljano povjerenje građana u Tužilaštvo.

“Zahvaljujem se članovima Tužilačkog savjeta na ukazanom povjerenju i prilici da i u narednom periodu rukovodim državnotužilačkom organizacijom, odlučnom da se izbori sa svim izazovima pred kojima se nalazimo.Da su izazovi brojni potvrđuju i pokušaji diskreditacije koji su kontinuirano i učestalo dolazili od bjegunca od pravde i ciljano su intenzivirani pred donošenje današnje odluke Tužilačkog savjeta”, kazao je Stanković u izjavi za NOVU M.

Stanković dodaje da je Tužilački Savjet pokazao da ne dozvoljava i da neće dozvoliti da odluke o Državnom tužilaštvu donose lica sa potjernice.

“Pokušaji diskreditacije, prijetnji, podvala nijesu dali razultate, jer je svima od samog početka bilo jasno šta je cilj takvih manipulacija.S tim u vezi naglašavam da je Državno tužilaštvo odlučno da se i u aktuelnom predmetu, u koji je umiješan bivši sekretar Vrhovnog državnog tužilaštva, u najkraćem roku utvrdi puna istina. Pokazaćemo da smo spremni da se brzo i efikasno izborimo sa svim vidovima kriminala, pogotovo sa njegovim ograncima u našim redovima. Samo na taj način uspjećemo da vratimo poljuljano povjerenje građana. Mi radimo isključivo u javnom interesu i spremni smo da to i dokažemo.", kazao je Stanković.

Naglasio je da je nesmetano funkcionisanje državnotužilačke organizacije važnije je od svega.

"Tužilački Savjet je još jednom pokazao da je njegov osnovni zadatak obezbjeđivanje samostalnog funkcionisanja Državnog tužilaštva koje će i u narednom periodu nastaviti sa dosljednom borbom protiv svih vidova kriminala i korupcije. I zato svim učiniocima krivičnih djela, ko god oni bili i gdje god pokušali da se sakriju, poručujem da će ih stići ruka pravde, prije ili kasnije.”, zaključio je Stanković za Novu M.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.