U tri grada procesuirana četiri lica zbog ilegalnog posjeda oružja
Foto: Ilustracija

Uprava policije

U tri grada procesuirana četiri lica zbog ilegalnog posjeda oružja

Službenici Uprave policije su, preduzimajući aktivnosti u cilju pronalaska oružja i eksplozivnih materija u ilegalnom posjedu građana, u tri grada pronašli i oduzeli više komada oružja i municije.

"Policijski službenici u Baru su, postupajući po prijavi građanina da mu je N.S. (79) uputio ozbiljne prijetnje, izvršili pregled ovog lica i od njega oduzeli revolver sa pet metaka. N.S. je lišen slobode zbog sumnje da je počinio krivično djelo ugrožavanje sigurnosti i krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija", saopšteno je iz Uprave policije.

Osim toga, kako se dalje navodi u saopštenju, barska policija je postupajući po naredbi nadležnog sudije izvršila pretres prostorija koje koristi D.M. (64) kojom prilikom su pronašli i oduzeli automatsku pušku sa dva okvira u kojima se nalazilo 42 komada municije, pištolj marke CZ cal. 9mm sa dva okvira i 15 komada municije. Protiv D.M. je podnijeta krivična prijava zbog sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljno držanje opružja i eksplozivnih materija i prekršajna prijava zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o oružju.

"Službenici policije u Beranama su od S.O. (71) oduzeli pištolj marke „Crvena zastava“ cal. 6,35mm u ilegalnom posjedu. Protiv S.O. je nadležnom tužiocu podnijeta krivična prijava zbog sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljno držanje oružja i eksplozivnih materija. Policija u Ulcinju je kontrolom vozila kojim je upravljao S.Đ. (50) pronašli i oduzeli dvije lovačke puške i 63 komada municije. Protiv ovog lica je podnijeta krivična prijava zbog krivičnog djela nedozvoljno držanje oružja i eksplozivnih materija", zaključuje se u saopštenju UP-a.

 

 

 

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.