Zadobio opekotine prvog stepena od zaštitnog prsluka
Foto: Printscreen

Zadobio opekotine prvog stepena od zaštitnog prsluka

Četrdesetogodišnji Australijanac zadobio je opekotine prvog stepena od zaštitnog prsluka, odnosno od zagrivanja šljaštećih pojaseva na njemu.

Nesrećni muškarac je po zanimanju inženjer i redovno radi napolju, gdje je po australijskim zakonima dužan da stalno nosi bezbjednosni prsluk, koji na sebi, između ostalog, ima pojaseve koji šljašte čak i pri minimalnom svjetlu.

Kod doktora je otišao kada su počela da ga svrbe leđa, a pomislio je da je u pitanju osip. Ljekari su, međutim, primijetili da se trag osipa savršeno poklapa sa šljaštećim pojasevima na prsluku koji je nosio čitav dan.

Tada se prisjetio da su „visoko vidljivi“ pojasevi zaista postali neugodno topli tokom dana. Uprkos tome što ovi prsluci dolaze sa upozorenjem o pregrivanju, do sada nije prijavljen takav slučaj.

Dobra vijest je da opekotine nisu bile ozbiljne – bile su poput jakih opekotina tokom sunčanja, a za liječenje je dobio kremu za aloe verom.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.