Multietnički i multivjerski sklad CG postao je naša međunarodna legitimacija
Duško Marković

Marković čestitao Jevrejima Jom kipur

Multietnički i multivjerski sklad CG postao je naša međunarodna legitimacija

Predsjednik Vlade Duško Marković čestitao je u ime Vlade i u lično ime Jevrejskoj zajednici u Crnoj Gori i jevrejskom narodu Dan pomirenja – Jom kipur.

On je poručio da "nas praznični dani podsjećaju da se iz vrtloga svakodnevice vratimo temeljnim vrijednostima čovječanstva - porodici i prijateljima. da zastanemo, preispitamo postupke i ohrabreni iskonskim porukama velikog praznika, u duhu praštanja i prijateljstva, nastavimo da svojim budućim činjenjem doprinosimo boljoj i prosperitetnijoj zajednici".

„Stoga je Jom kipur – dan pomirenja, prilika da se podsjetimo i na bogatu tradiciju multietničkog i multivjerskog sklada Crne Gore kome značajan doprinos daje Jevrejska zajednica. Upravo na temeljima tih univerzalnih vrijednosti, koje su postala i naša međunarodna legitimacija, nastavljamo da izgrađujemo Crnu Goru kao članicu NATO saveza i u bliskoj budućnosti članicu EU“ – navodi se u čestitki predsjednika Vlade Duška Markovića upućenoj predsjedniku Jevrejske zajednice Crne Gore Đorđu Raičeviću.
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.