Radovi na širenju eduroam signala u svim kampusima UCG
Ilustracija

Radovi na širenju eduroam signala u svim kampusima UCG

Centar informacionog sistema Univerziteta Crne Gore realizovao je radove na širenju eduroam signala, besplatnog servisa za pristup internetu, u univerzitetskim kampusima u Nikšiću, Bijelom Polju, Beranama, Podgorici, dok su u toku završni radovi u dijelu kampusa u Podgorici, potom u kampusima u Kotoru, Cetinju i Igalu.

Studenti i zaposleni Univerziteta Crne Gore, kao i svi istraživači, naučnici, odnosno članovi Akademske mreže Crne Gore MREN, uz već postojeće korisničko ime i lozinku, bez potrebe za otvaranjem dodatnih naloga, mogu pristupiti ovom servisu koji se koristi u naučnoistraživačkim i obrazovnim institucijama širom svijeta.

"Drugim riječima, tokom boravka na evropskim i svjetskim institucijama koji takođe imaju pristup, svi članovi mreže će imati jednostavan i besplatan pristup brzom i bezbjednom internetu. 

Zahvaljujući najsavremenijim standardima za enkripciju (npr. WPA2/AES), korisnicima je zagarantovan visok nivo zaštite privatnosti njihovih podataka", saopšteno je.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.