Na teritoriji bjelopoljske opštine izvode se radovi na asfaltiranju 6 seoskih puteva  (VIDEO)
Foto: Opština BP

U 5 mjesnih zajednica

Na teritoriji bjelopoljske opštine izvode se radovi na asfaltiranju 6 seoskih puteva (VIDEO)

Kroz IFAD program Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja, koji se realizuje na teritoriji bjelopoljske opštine izvode se radovi na asfaltiranju 6 seoskih puteva u 5 mjesnih zajednica.

Novi asfalt u dužini od 500 metara završen je na putnom pravcu prema selu Vlah, dok se ovih dana završavaju radovi na asfaltiranju puta u dužini od 1500 metara u selu Rastoka. 

“Projekat je koncipiran tako da doprinese unapređenju ruralne infrastrukture, ekonomskog ambijenta za razvoj poljoprivrednih gazdinstava, posebno manjih, poboljšanje kvaliteta života stanovnika na seoskom području, što će značiti i novi impuls za razvoj bjelopoljske poljoprivrede i ruralnih područja”, rekao je menadžer Opštine Fahrudin Begović, prenosi opštinski sajt.

U sklopu Projekta razvoja klastera i transformacije ruralnih područja, Opština Bijelo Polje kroz partnerstvo sa Ministarstvom poljoprivrede i ruralnog razvoja u ovoj godini će dobiti 4 kilometra novih puteva.

Begović podsjeća da su putni pravci koji su odabrani za asfaltiranje birani na osnovu jasnih kriterijuma iz objavljenog Poziva i stanja na terenu uz prisudstvo  poljoprivrednih proizvodjaca Klastera malinara, a sve u cilju unapređenja lokalne putne infrastrukture. 

“Ovo je druga godina realizacije IFAD projekta u kojem smo mi partneri sa 25 posto ukupne vrijednosti projekta. Prošle godine smo realizovali jedan putni pravac, dok se ove godine u 5 mjesnih zajednica završava 6 putnih pravaca u dužini od oko 4 kilometra”, zaključio je Begović.

Asfaltnu putnu infrastrukturu će dobiti mjesne zajednice Bistrica, Nedakusi, Cerovo, Čeoče i Rasovo a ukupna vrijednost ovih projekta  je vise od 300 hiljada eura.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.