DRI dala pozitivno mišljenje Ministarstvu javne uprave

DRI dala pozitivno mišljenje Ministarstvu javne uprave

Državna revizorska institucija (DRI) dala je pozitivno mišljenje na finansijski izvještaj Ministarstva javne uprave za 2018. godinu i na usklađenost poslovanja sa propisima.

"Finansijskom revizijom Godišnjeg finansijskog izvještaja Ministarstva javne uprave za 2018. godinu, nadležni Kolegijum DRI stekao je razumno uvjerenje da isti daje istinit i objektivan prikaz iskazanih primitaka i izdataka u skladu sa prihvaćenim okvirom finansijskog izvještavanja za javni sektor", navodi se u saopštenju.

Revizijom pravilnosti poslovanja Ministarstva javne uprave nijesu utvrđene materijalno značajne neusklađenosti poslovanja istog sa važećim propisima.

"Ne modifikujući izraženo mišljenje na usklađenost poslovanja sa propisima, nadležni Kolegijum DRI preporučuje Ministarstvu javne uprave da u saradnji sa Ministarstvom finansija vrši planiranje izdataka za sudske sporove na osnovu realnih projekcija, u skladu sa evidencijom o sudskim sporovima koji se vode protiv njih. Ministarstvo javne uprave, je u zahtjevu za budžetskim sredstvima za 2020. godinu planiralo sredstva za ove namjene, a na osnovu tužbenih zahtjeva koji su u toku, odnosno uspostavljene interne evidencije sudskih sporova", dodaju iz DRI.

Konačan Izvještaj o reviziji Godišnjeg finansijskog izvještaja Ministarstva javne uprave za 2018. godinu je objavljen na zvaničnoj internet stranici Državne revizorske institucije.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.