Desetogodišnja djevojčica doživjela moždani udar, nakon doručka samo se srušila na pod
Grejs Vitik, foto: Facebook

Desetogodišnja djevojčica doživjela moždani udar, nakon doručka samo se srušila na pod

Grejs Vitik (10) iz Long startona u Norfolku samo se srušila na pod prošlog četvrtka nakon što je završila s doručkom.

Njena majka Herli Klark, inače frizerka, odmah je pozvala Hitnu pomoć i djevojčicu su ubrzo odveli u bolnicu, gdje su ustanovili da je imala krvni ugrušak na lijevoj strani mozga, koji je izazvao moždani udar.

"Sve se dogodilo u sekundi. Spremala se za školu i odjednom je bila na podu", priča Grejsina majka i dodaje da je devojčici bila iskrivljena desna strana lica i nije mogla da pomijera ruke i noge.

"Prije toga nije bilo nikakvih upozoravajućih znakova, bila je dobro", priča majka. Dodaje da je njena desna ruka još uvijek slaba i ima problema s memorijom. Počela je da hoda, ali ne može dugo, pa je često u invalidskim kolicima. Mislila sam da je moždani udar nešto što se događa starijima, a ne zdravim desetogodišnjacima", priča majka.

Ljekari još uvijek nisu sigurni koji je uzrok njenog stanja, a pregled srca i krvnih sudva pokazao je da je sve u redu. Trenutno je pod terapijom aspirinima, koji sprječavaju stvaranje novih ugrušaka, a ovih dana započela je i sa vježbama za oporavak.

"Krenula je s time da baca lopticu ljudima oko sebe, pri čemu istovremeno  treba da kaže ime osobe kojoj baca lopticu i memorija joj je još uvijek prilično loša", kaže majka.

Navodećo da ljekari ne mogu da joj kažu koliko će oporavak da traje, ali neće biti kraći od nekoliko nedjelja, a i nakon toga Grejs će trebati njega kod kuće i neko vrijeme će morati da bude pod kontrolom dječaka.

Ljekari kažu da će Grejs krenuti u školu samo na pola predavanja, jer joj memorija neće biti takva da može da sluša sva predavanja. Majka kaže da misli da Grejs zapravo još uvijek nije do kraja svjesna ni što joj se dogodilo, prenosi Daily Mail.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.