Čopor pasa napao stado ovaca: Jednu usmrtili, više nestalo i povrijeđeno(FOTO)
Foto: Onogošt

Nikšić

Čopor pasa napao stado ovaca: Jednu usmrtili, više nestalo i povrijeđeno(FOTO)

Stado od 60 ovaca gazdinstva Simunović iz Straševine juče se našlo na meti pasa lutalica.

Nemili događaj dogodio se u popodnevnim časovima, u blizini kuće, kada je stado napao čopor od sedam, osam pasa. Tom prilikom su usmrtili jednu ovcu, jednu su povrijedili, četiri su nestale, a jedna je jutros pronađena.

„Nijesam mogla da odbranim ovce. Ne mogu vam to opisati. Bilo je strašno. Osjetila sam strah, bijes, ljutnju, jer ovo nije prvi put da nam se dešava“, prepričava događaj Zorica Simunović koja je tog dana bila zadužena za čuvanje stada.

ovcaukanalu

Foto: Onogošt

Kako zbog obaveza na poslu i po kući, supružnici su nekad primorani da ostave djecu da pričuvaju ovce.

„Srećom što juče djeca nijesu bili kod ovaca, šta zna djete od 10 godina kad ga napadnu psi, i da se ono odbrani i pobjegne“, kazala je Zorica za portal Onogošt.

Iako su  prošlogodišnji problem ranije prijavljivali nadležnim organima, i pored brojnih apela, kako kažu, ništa nijesu učinili da se to spriječi.

„Čudo me našlo od lutalica, ne znam kako da se odbranim, ni šta da radim. Ne znamo kome da se obratimo i ko da nam pomogne. Zvao sam policiju, oni kažu nije to u našoj nadležnosti,  samo napravili uviđaj. Dali su mi broj Komunallne policije, oni kažu nemaju ništa sa tim. Prije godinu dana mi se desio slučaj sa lutalicama, nije bilo štete, ali sam jedva odbranio stado od pasa“, kazao je domaćin Milan Simunović za Onogošt.

Međutim, ne krije sumnju da su u napadu na stado učestvovali  samo psi lutalice.

„Sad jesu li sve to lutalice, ne znamo. Pošto ima nekih preko šina što pušte pse da im se izigraju i onda se digne čitav čopor“, kazao je on.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.