Pogledajte kako Vučić prevodi albanski dokument na srpski (VIDEO)
Aleksandar Vučić

Pogledajte kako Vučić prevodi albanski dokument na srpski (VIDEO)

Video snimak predsjednika Srbije Aleksandra Vučića kako čita dokument Centralne izborne komisije Kosova i Metohije na albanskom jeziku postao je viralan na društvenim mrežama i albanskim medijima.

Većina medija na albanskom jeziku izvijestila je o tom događaju još tokom konferencije za štampu predsjednika Srbije i predstavnika Srpske liste, a onda su uslijedili i komentari na društvenim mrežama

"Vučić je iznenadio sve, čitao je na albanskom i šalio se sa albanskim novinarom tokom konferencije za štampu"- piše list Tema, jedan od glavnih listova u Tirani.

Albanski portal "Sot" piše da je Vučićev klip postao viralan nakon pisanja srpskih medija I da se širi najvećom brzinom.

Događaj je privukao ogromnu pažnju i na albanskim medijima na Kosovu i Metohiji.

"Predsjednik Srbije je juce procitao dokumenta na albanskom i onda se okrenuo ka novinaru Tv Klan/Abc News iz Tirane i pitao ga ''je l'' u redu Seferi?'', a onda je pohvalio novinara kako priča srpski, pa naveo da I on moze da nauci po nešto albanski, ali da ipak nije pametan kao kandidati Nenad Rašić i Rada Trajković" - piše kosovski portal "Frontonline".

Mnogi su komentarisali način čitanja predsjednika Srbije i to koliko tačno čita.

To je pokrenulo raspravu i u medijima i na društvenim mrežama o srpsko-albanskim odnosima i da li je pomirenje moguće, a u jednom od komentara se primjećuje da Vučić razumije da se mržnjom ne može ići naprijed, mada uz napomenu - "u poslednje vrijeme".

Predsjednik Srbije je u petak, na konferenciji za novinare, pročitao zaglavlje dokumenta CIK-a I našalio se sa dopisnikom TV Klan iz Albanije.

Taj dio snimka možete da vidite posle 3:25 minuta na video ispod.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.