Uznemirujuće: Šest slonova stradalo u pokušaju da spasu mladunče (FOTO)
Foto: Facebook

Tajland

Uznemirujuće: Šest slonova stradalo u pokušaju da spasu mladunče (FOTO)

Šest slonova smrtno je stradalo u Tajlandu u pokušaju da spasu mladog slonića od pada niz zloglasni tamošnji vodopad u nacionalnom parku na jugu zemlje.

Kako javlja BBC, a prenosi Indeks, lokalni zvaničnici su saopštili da je do nesreće došlo nakon što se trogodišnji slonić oskliznuo i pao s litice kod vodopada, a drugi su mu krenuli u pomoć. Na nesreću, i oni su pali u provaliju uz vodopad.

Iz tajlandskog nacionalnog parka u kojem se nesreća dogodila kažu da su dobili prijavu da grupa slonova blokira put koji se nalazi nedaleko od vodopada. Par sati kasnije u podnožju vodopada nađena je lešina trogodišnjeg slona, a nedaleko od njega i drugih pet.

Edvin Vik, osnivač fondacije Prijatelji divljine, kazao je za BBC kako slonovi koji su ostali nemaju puno šanse za preživljavanje jer su zavisni jedni od drugih u potrazi za hranom, a i zaštićeni su ako su u krdu.

Takođe, Vik kaže kako će se ova nesreća i jako emotivno odraziti na slonove jer su oni vrlo osjećajne životinje.

Upozoravamo da su fotografije veoma uznemirujuće

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.